Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Μεξικό: Τρία χρόνια στα αζήτητα το προεδρικό αεροσκάφος

Ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Ομπραδόρ με το που εξελέγη τα έβαλε με τα προνόμια που είχαν δώσει στον εαυτό τους οι προκάτοχοί του. Μεταξύ τους το προεδρικό αεροσκάφος η πώληση του οποίου έχει εξελιχθεί σε φιάσκο.

Είχε αγοραστεί κατά τη διάρκεια της θητείας του Φελίπε Καλντερόν (2006-2012) και το χρησιμοποίησε και ο διάδοχός του Ενρίκε Πένια Νιέτο (2012-2018). Εχει ειδικά διαμορφωμένη προεδρική σουίτα, δωμάτια για φιλοξενούμενους, γραφείο και πλούσια διακοσμημένο σαλόνι. Συνολικό κόστος: πάνω από 240 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, εδώ και τρία χρόνια, όσα κατέχει το αξίωμα ο αριστερός AMLO (όπως είναι τα αρχικά του ονόματος του Ομπραδόρ) το πολυτελές Boeing 787 παραμένει στα αζήτητα, γράφει ο Monde. Ο ίδιος και οι υπουργοί του προτιμούν τις πτήσεις της γραμμής.

Η δημοσιοποίηση του προϋπολογισμού του 2022 στις αρχές Σεπτεμβρίου επανέφερε το ζήτημα στην πρώτη γραμμή. Ο στρατός, στον οποίο ανήκει το αεροσκάφος, θα διαθέσει 331 εκατ. πέσος (14 εκατ. ευρώ) για το δάνειο που είχε λάβει πριν από μια δεκαετία από τη δημόσια τράπεζα Banobras. Πέρυσι, ο στρατός είχε σταματήσει τις επιστροφές, που είχαν προγραμματιστεί μέχρι το 2027, διότι υπολόγιζε ότι θα πουλήσει το αεροπλάνο.

Με την εκλογή του ο Ομπραδόρ είχε καταστήσει την πώληση του αεροσκάφους κάτι σαν ηθική υποχρέωση για μια χώρα όπου τέσσερις στους δέκα πολίτες είναι άποροι. Τα κεφάλαια θα διετίθεντο σε κοινωνικά προγράμματα και αγορά ιατρικού εξοπλισμού. Remaining Time-0:15 Fullscreen Unmute Ο πρόεδρος είχε φτάσει πέρυσι στο σημείο να προτείνει να μπει στο αεροσκάφος στην λοταρία, που γίνεται για την εθνική εορτή της 15ης Σεπτεμβρίου.

Το σχέδιο εισέπραξε αρκετό χλευασμό και δεν είχε αποτέλεσμα. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον μεξικανικό Τύπο, το αεροπλάνο έχει χάσει τη μισή αξία του. Ο στρατός ακόμη χρωστά 109 εκατ. ευρώ στην τράπεζα, ενώ υπάρχει και κόστος συντήρησης που φτάνει τα 1,9 εκατ. ευρώ ετησίως. Αλλά το Boeing παραμένει ακόμη απούλητο.

Πηγή: Protagon.gr

The post Μεξικό: Τρία χρόνια στα αζήτητα το προεδρικό αεροσκάφος appeared first on Airnews.from Airnews https://ift.tt/3uilN9P

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημέρωση!!

Το blog χρησιμοποιείται για εκπαιδευτική και προσωπική χρήση. παρακαλείστε να αποχωρήσετε !!! Εδω δεν θα βρειτε κατι χρησιμο, Σας ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση.

ads

Ενημέρωση!!

Tο blog χρησιμοποιείται για εκπαιδευτική και προσωπική χρήση. όσοι βρεθείτε εδώ κατά λάθος σας παρακαλούμε να ακολουθήσετε τα link που βρίσκονται στα άρθρα για την ενημέρωση σας. ευχαριστούμε

Τα 10 καλύτερα μέρη για επίσκεψη στη Ζυρίχη

Τα 10 καλύτερα μέρη για επίσκεψη στη Ζυρίχη Προφανώς, υπάρχουν πολύ περισσότερα από 10 τουριστικά αξιοθέατα στη Ζυρίχη , αλλ...

Σελίδες